Een NEXT Step - NEXT Delft

Een NEXT Step

Geplaatst op 6 oktober 2020 door Ellen

Goed nieuws: de omgevingsvergunning voor de bouw van NEXT Delft is onlangs onherroepelijk geworden. Dat betekent dat er in oktober gestart kan worden met de bouw van het nieuwe gebouw op de TU Delft Campus.
De gevel van het gebouw is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten B.V.. Dankzij het oriëntatie-afhankelijke gevelontwerp, waarbij opwarming door zoninstraling wordt voorkomen met behoud van uitzicht en daglichttoetreding, wordt NEXT Delft een bijzonder duurzaam gebouw, dat bij oplevering een BREEAM Excellent certificaat zal krijgen.

NEXT Delft heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 10.000 m2. Het biedt kantoor- en maakruimte voor innovatieve bedrijvigheid passend binnen de doelgroep van de TU Delft.
Daarnaast zal het gebouw een unieke hub vormen binnen het ecosysteem van de TU Delft Campus. Met verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten zoals een vergadercentrum, co-working- en communityspace en horeca-faciliteiten biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking.